Symbio Blue Move

Seniorrådgiver Morten Woldseth (t.v.) i Skedsmo kommune har prøvekjørt Symbio FCell og fått demonstrert hydrogen-batteri-teknikken av salgsdirektør Pierre Dodu. Foto: Steinar Aasen

Skedsmo kommunes neste utslippsfrie bil kan bli den ladbare hydrogenbilen Symbio FCell. Batteriet og hydrogen-brenselscellen gir den en rekkevidde på 300 kilometer.

– Bilen er godt egnet for bruk vinterstid i Norden. Den har et godt varmeapparat som får overskuddsvarme fra brenselscellen, forteller seniorrådgiver Morten Woldseth ved Teknisk sektor i Skedsmo kommune.

Skedsmo, som er partner i Interreg-prosjektet Blue Move, har gode erfaringer med utslippsfrie biler. Kommunen kjøpte Norges første hydrogenbil i 2013 og kommunens driftspersonell benytter blant annet en Nissan e-NV200 el-varebil.

– De som bruker denne bilen til daglig savner litt bedre effekt fra varmeapparatet. Akkurat det er uproblematisk med en hybrid-elbil. Symbio-varebilen kan dra ut godt med varme fra brenselscellen, sier Woldseth.

Seniorrådgiveren forteller at det gjenstår noen forhold som må avklares før Skedsmo kommune kan bestemme seg for å gå til anskaffelse av bilen.

– Vi må få enkelte praktiske detaljer på plass for at dette skal bli aktuelt. Det gjelder blant annet nødvendige avtaler for å sikre service og garantier på bilen, forklarer Morten Woldseth.