Blue Move-partner NEL Hydrogen er i ferd med å få et solid fotfeste i California.

Blue Move-partner NEL Hydrogen er i ferd med å få et solid fotfeste i California.

NEL Hydrogen, som er partner i Blue Move, har inngått sin største kontrakt på levering av hydrogenstasjoner – i California. Det innebærer et gjennombrudd for selskapets teknologi i USA.

I en melding til Oslo Børs fastslår NELs konsernsjef Jon André Løkke at dette er selskapets hittil største enkeltordre for fyllestasjoner.
Jon Eriksen som er norsk prosjektleder i Blue Move, sier i en kommentar at «det er utrolig gøy å se at våre samarbeidspartnere lykkes på denne måten».
– Dette er en anerkjennelse av nordisk teknologi, legger han til.

Utvider kundeporteføljen
Fredag 17. februar kom nyheten som vil bidra til å gi teknologiselskapet NEL Hydrogen et solid fotfeste i California. Da offentliggjorde Californias Energy Commission sin siste tildeling av støtte til utbygging av hydrogenstasjoner.
Selskapet har fra før en samarbeidsavtale med Uno-X og om å levere hydrogenstasjoner i Norge. Den første av disse ble åpnet i Sandvika 22. november i fjor. Innen 2020 skal ytterligere 19 hydrogenstasjoner på plass i Norge.

Bygger verdens største fabrikk
I forrige uke meldte NEL at det også en inngått en avtale om å levere tre hydrogenstasjoner og en elektrolysør til Island. Tidligere har selskapet inngått avtaler om leveranser til blant andre Sverige og Latvia.
NEL er også i ferd med flytte produksjonen av fyllestasjonene sine til en ny fabrikk i Danmark. Fabrikken i Herning blir verdens største i sitt slag, med en årskapasitet til å lage nok fyllestasjoner til å understøtte 200.000 hydrogenbiler.